TREKKING ÎN REGIUNEA LANGTANG - HELAMBU


Dacă preferi liniștea și autenticitatea în călătorii atunci ar trebui să faci trekking în regiunea Langtang – Helambu.

Deși este cea mai apropiată de Kathmandu și prima regiune protejată din Himalaya în 1976, în mod surprinzător nu este la fel de frecventată precum regiunea Annapurna sau regiunea Everest.

Zona a fost cea mai afectată de cutremurul devastator din 2015, satul Langtang fiind în întregime măturat de o alunecare de teren. Asta a impactat foarte mult turismul în zona, care abia trei ani mai târziu a început să revină. În prezent, încă își păstrează din autenticitate, mai ales pe rutele mai puțîn umblate ce duc la lacul sacru Gosaikunda (loc de pelerinaj pentru Hindu) sau circuitul satelor Tamang (Tamang Heritage Trail). Cel mai înalt vârf din Parcul Național Langtang este Langtang Lirung (7.245m) ce se ridică impunător deasupra satului Kyianjin Gompa.

Fiind foarte aproape de Tibet, cultură tibetană, Sherpa și Tamang este predominant prezentă în vale.

TREKKING ÎN REGIUNEA LANGTANG - HELAMBU ÎN IMAGINI


PRINCIPALELE RUTE DE TREKKING ÎN REGIUNEA LANGTANG – HELAMBU

Cea mai cunoscută rută de trekking din regiune este cea care urcă pe valea Langtang până în satul Kyianjin Gompa, care se află la poalele celui mai înalt vârf de aici: Langtang Lirung (7.245m). Este una dintre drumețiile mai scurte, ce se poate face în doar 7 zile din Kathmandu.

Totuși, pentru a explora cu adevărat frumusețea locurilor, nu trebuie ratată o urcare la lacul Gosaikund. Lacul este loc de pelerinaj pentru hinduși în luna August, în timpul musonului. Deși cel mai cunoscut și mai mare este lacul Gosaikund, ce se prespune că a fost creat de însuși Shiva, de fapt aici sus, la 4.600 de metri, sunt peste 100 de lacuri, de diferite forme și dimensiuni, formând un fel de “Lake District” al Nepalului.

Întoarcerea în Kathmandu se poate face chiar la picior, pe valea Helambu, o lungă drumeție prin zone verzi, de dealuri Himalayene.

Tot aici, aproape de granița cu Tibetul, se află circuitul satelor Tamang. Majoritatea celor de etnie Tamang sunt originari de aici, iar dacă vrei să le observi obiceiurile și tradițiile chiar la ei acasă, musai să încerci drumeția de o săptămână care parcurge aceste sate.

ALTE REGIUNI DE TREKKING ÎN NEPAL