CĂLĂTORIE ÎN TIBET - LEAGĂNUL BUDISMULUI


O călătorie în Tibet este o călătorie pe tărâmnul budismului, în ciuda faptului ca budismul a fost adus aici din India și că Buddha s-a născut în Nepal. Este, însă, una dintre cele mai religioase tari budiste, cu 1 din 6 barbati fiind calugar. În plus, Dalai Lama, conducatorul Tibetului, este figura asociată budismului internațional. A fugit în exil în 1959, după ce China a preluat controlul Tibetului. În prezent, Tibetul este o regiune autonomă parte a Chinei. Asta a dus si la o transformare a țării, o parte din tradiții și manastiri fiind distruse in momentul ocupatiei chineze.

IDEI DE CĂLĂTORIE ÎN TIBET


Parcurge sugestiile de călătorie în Tibet. Fie că îți dorești o aventură culturală sau o drumeție, Tibetul oferă o multitudine de opțiuni pentru toate gusturile.

INFORMAȚII UTILE PENTRU O CĂLĂTORIE ÎN TIBET


Dacă visezi de mult la o călătorie pe acoperișul lumii sau în Regatul interzis, cum mai este denumit Tibetul, iată și un mic ghid de călătorie, cu informații esențiale de unde să începi să îți pregătești aventura în Tibet. Desigur, cel mai bine este să ne contactezi, ca să discutăm despre ce tip de călătorie îți dorești și cum o putem transforma în realitate.

Palacio Potala, tibet. Viaje-al-Tibet,-

CONDIȚII DE CĂLĂTORIE ÎN TIBET - VIZĂ


Precum Bhutanul, Tibetul nu poate fi vizitat pe cont propriu. O călătorie în Tibet, pe tărâmul budismului, trebuie organizată prin intermediul unei agenții de turism chineze sau nepaleze. Kathmandu este singurul oraș din afara Chinei de unde se poate zbura direct în Lhasa, capitala Tibetului.

Dacă intri în Tibet din Nepal, nu iți trebuie decât permis pentru Tibet, fără a fi nevoie de viza pentru China. Este, probabil, cea mai simpla modalitate de a călători în Tibet. Agenția nepaleză se va ocupa de formalitățile permisului de acces în Tibet. Durează 3 – 4 zile obținerea permisului, timp care poate fi folosit pentru a explora frumoasa vale Kathmandu.

Pentru informații actualizate despre viză, consultați siteul Ministerului Afacerilor Externe:https://www.mae.ro/travel-conditions/3681. precum și recomandările de călătorie ale Biroului de Turism din Tibet, www.xzta.gov.cn

Deși Tibetul a suferit transformări profunde dupa ocupația chineza din 1950, ramane un tărâm de basm, un loc cu o energie deosebită, cu mănăstiri și tradiții seculare și cu peisaje montane care-ți taie respirația. Cu lacuri de altitudine si cu itinerarii de pelerinaj, cum este faimosul pelerinaj în jurul muntelui Kailash.

Como-ir-al-Tibet

CEA MAI BUNĂ PERIOADĂ PENTRU O CĂLĂTORIE ÎN TIBET


Cele mai bune luni pentru a vizita Tibetul sunt Aprilie – Mai – Iunie și Septembrie – Octombrie când vremea este plăcută, nu plouă mult și te poți bucura de priveliștile minunate ale munților Himalaya. Lunile de vară, de la sfârșitul lui Iunie până în Septembrie, sunt luni ploioase, de muson. Sunt potrivite pentru călătorii culturale, însă peisajele montane nu vor fi la fel de spectaculoase. Luna Noiembrie este mai rece, însă poate fi perfectă pentru o călătorie, dacă preferi perioadele mai puțin turistice. Ianuarie și Februarie sunt luni reci, însă cu cea mai buna vizibilitate, mai ales asupra vârfului Everest. Cu ocazia Anului Nou Tibetan, multe locații sunt închise, așa că nu se recomanda luna Martie pentru a vizita Tibetul.

Visado-para-el-tibet

ASIGURARE SI VACCINURI PENTRU O CĂLĂTORIE ÎN TIBET


Pentru o călătorie în Tibet nu este obligatoriu nici un vaccin. Sunt recomandate anumite vaccinuri împotriva următoarelor riscuri medicale: tetanos, febră tifoidă, hepatita A, hepatita B, encefalita japoneza, rabie, gripă.

Cel mai important este să aveți o asigurare. Dacă nu faceți drumeție, o asigurare de călătorie simplă este suficientă. Însă, dacă veniți pentru trek sau drumeție este foarte important să aveți o asigurare medicală care va acoperă costul unei eventuale evacuări cu elicopterul. În unele zone, la altitudine, este singura metodă de a fi salvați. De asemenea, o asigurare simplă de călătorie s-ar putea să nu va acopere pentru activitățile montane, la altitudine. Așadar, o asigurare specifică este importantă, deși nu obligatorie.

Visado-para-el-tibet

TURISMUL ÎN TIBET - CE SĂ VIZITEZI


În funcție de câte zile ai la dispoziție, îți croim itinerariul cel mai potrivit. Dacă ai doar câteva zile, sfatul nostru este să te focusezi pe Lhasa și împrejurimile sale. Capitala regiunii este considerată și “orașul interzis”, centrul budismului tibetan de peste o mie de ani. Palatul Potala, fosta reședință a lui Dalai Lama, construit pe un deal, cu zidurile sale vopsite în alb și roșu, impresionează prin frumusețea simplă. Poți asista la dezbaterile călugărilor în mănăstirile Sera și Drepung și vizita reședința de vară a lui Dalai Lama: Norbulingka.

Pentru o experiență completă într-un timp relativ scurt, poți opta pentru un tur al Tibetului de o săptămână, cu plecare din Nepal, traversarea platoului în mașini de teren și întoarcere în Kathmandu cu avionul. [insert link to overland tour]

Deși faimos pentru cultură și religie, Tibetul este un loc minunat pentru drumeții în Himalaya. Dacă ai măcar două săptămâni la dispoziție, aloca o parte din timp pentru un trek în jurul muntelui sacru Kailash, valea Kharta sau Kong Tso trek sau adaugă Tabăra de Bază a Everestului în itinerariul tău. De pe partea tibetana, se poate ajunge în tabăra de bază cu jeepul, fără să fie nevoie să mergi zile întregi.

cuando-ir-al-tibet