CĂLĂTORIE ÎN BHUTAN - ȚARA CEA MAI FERICITĂ DIN LUME


O călătorie în Bhutan este o călătorie pe tărâmnul “fericirii”. Cel puțin conform Business Week, care clasează Bhutanul pe locul 8 după indicele de fericire al populației și pe primul loc printre țările din Asia. Trebuie totuși menționat că, conform indicelui fericirii definit de UN (Națiunile Unite), Bhutanul se află doar pe locul 95. Asta deoarece criteriile de măsurare ale acestui indice sunt diferite la nivel mondial.

Bhutanul este o țară neobișnuită: nu a fost niciodată colonizată, deși situată pe Drumul mătăsii între Tibet și India, și-a păstrat o cultură și o identitate proprie, și este țara care a creat noțiunea de indice al fericirii populației.

Așadar, Bhutanul are propria metodă de a măsura indicele fericirii, având grijă de cetățenii săi, păstrându-și identitatea culturală și protejându-și mediul. Totodată, bhutanezii, majoritar budiști, consideră budismul nu o religie ci o filozofie de viață pe care o aplică zi de zi.

IDEI DE CĂLĂTORIE ÎN BHUTAN


Parcurge numeroasele sugestii de călătorie în Bhutan. Fie că îți dorești o aventură culturală sau o drumeție, Bhutanul oferă o multitudine de opțiuni pentru toate gusturile.

INFORMAȚII UTILE PENTRU O CĂLĂTORIE ÎN BHUTAN


Politica de turism a Bhutanului este „Valoare mare, impact mic” („High value, Low impact”). Așadar, prin prețurile mari, automat se limitează numărul de turiști care decid să investească într-o călătorie în Bhutan. Având un turism foarte strict reglementat și fiind relativ scumpă o călătorie în Bhutan, bhutanezii reușesc să limiteze impactul negativ pe care turismul îl are în alte țări din Asia.

Viaje-a-Bután, himalaya

CONDIȚII DE CĂLĂTORIE ÎN BHUTAN - VIZĂ


Cetățenii români au nevoie de viză pentru a intra în Regatul Bhutan. Vizele turistice se pot obține doar prin contactarea unui operator turistic local acreditat. 

Că și în Tibet, nu se poate călători în Bhutan pe cont propriu. Noi, la Descopera Himalaya, ne ocupăm, împreună cu partenerii locali, de toate formalitățile administrative și de obținere a vizei.

Solicitările de viză se soluționează în cel mult 7 zile, iar pentru obținerea biletelor de avion sunt necesare detaliile vizei.

Pentru aplicarea ștampilei de intrare, la punctele de trecere a frontierei în Regatul Bhutan sunt necesare:

  • pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data sosirii, care să conțină cel puțin o pagină liberă pentru aplicarea ștampilelor de intrare/ieșire; sunt acceptate acele categorii de pașapoarte care indică toate detaliile de identitate, inclusiv cele de cetățenie – sunt acceptate pașapoartele temporare;
  • Formularul de viză primit de la operatorul turistic – imprimat;
  • Două fotografii recente tip pașaport;
  • Plata taxei de 2500 BTN.

Autoritățile Regatului Bhutan stabilesc periodic un tarif fix care se aplică tuturor vizitatorilor;: acesta va fi deja inclus in pachetul oferit de Descopera Himalaya.

Consultă și siteul Ministerului de Afaceri Externe pentru informații la zi despre condițiile de călătorie în Bhutan.

Como-viajar-a-Butan

CEA MAI BUNĂ PERIOADĂ PENTRU O CĂLĂTORIE ÎN BHUTAN


Bhutanul are o climă vriată, fiind situat în Himalaya, unde clima variază în funcție de altitudine. Cel mai bun moment pentru a vizita Bhutanul este în lunile de primăvară din martie până în mai, când totul înflorește, inclusiv pădurile de rhododendroni. Vârfurile din Himalaya sunt vizibile în octombrie când vremea este stabilă și cerul senin fiind și cea mai bună perioadă pentru trekking. Din iunie până în August este sezonul ploios (musonic) când drumețiile în Himalaya nu sunt indicate. Totuși, este o bună perioada pentru a explora cultura budistă, pentru a vizita mănăstirile și, mai ales, pentru a evita aglomerările de turiști.

Cuando-visitar-Bután

ASIGURARE SI VACCINURI PENTRU O CĂLĂTORIE ÎN BHUTAN


Pentru o călătorie în Bhutan nu este obligatoriu nici un vaccin. Sunt recomandate anumite vaccinuri împotriva următoarelor riscuri medicale: tetanos, febră tifoidă, hepatita A, hepatita B, encefalita japoneza, rabie, gripă.

Autoritățile locale au inițiat un plan de asigurări dedicat turiștilor străini, solicitați-ne informații sau vizitați pagina web www.ricb.com.bt.

Cel mai important este să aveți o asigurare. Dacă nu faceți drumeție, o asigurare de călătorie simplă este suficientă. Însă, dacă veniți pentru trek sau drumeție este foarte important să aveți o asigurare medicală care va acoperă costul unei eventuale evacuări cu elicopterul. În unele zone, la altitudine, este singura metodă de a fi salvați. De asemenea, o asigurare simplă de călătorie s-ar putea să nu va acopere pentru activitățile montane, la altitudine. Așadar, o asigurare specifică este importantă, deși nu obligatorie.

Visado-Bután

TURISMUL IN BHUTAN - CAZARE, TRANSPORT, MANCARE


Dacă doriți să vizitați Bhutanul în perioada cea mai potrivită: primăvară și toamna, sumaminiă pe noapte pe care o veți plăti este de 250 USD. În suma asta sunt incluse serviciile unui ghid bhutanez, toate mesele, cazarea la un hotel de mininum 3 stele, și transportul intern, pe teritoriul Bhutanului. În plus, 65 de dolari din suma, pe zi, merg către educație, sănătate și infrastructură. Astfel, Guvernul se asigură că populația beneficiază direct și echitabil de beneficiile aduse de turism.

Călătoria în Bhutanva costa în funcție de câte zile și nopți veți dori să petreceți pe teritoriul țării. Pe lângă suma minimă fixă, mai trebuie să prevedeți doar banii pentru suveniruri, cheltuieli personale, alcool și pentru bacșișuri (pentru ghid și șofer). Moneda locală este Bhutan Ngultrum. Puteți schimba bani în Thimpu.

De notat este că 250 USD/zi este un minim, care poate crește dacă se doresc hoteluri mai bune sau rute de trek/drumeție.

Religion-e-idioma-Bután