EXPEDIȚII ÎN HIMALAYA


În fiecare an, sute de alpiniști organizează expediții în Himalaya încercând să își atingă visele sau să depășească recorduri.

Spațiul Himalayan fascinează alpiniștii de zeci de ani, și i-a atras pe cei mai buni dintre ei, în expediții ambițioase care, încet încet, au permis ascensiunea tuturor vârfurilor de peste 8000 de metri și a sute de alte vârfuri tehnice între 6000 și 8000 de metri.

De la comercialul Everest, la dificilul vârf K2 sau deschiderea de noi rute pe vârfuri consacrate sau încă neabordate, posibilitățile sunt multiple în Nepal și în celelalte țări care împart masivul Himalaya.

În sens  restrâns, Himalaya, are doar 10 din cele 14 vârfuri de peste 8000 de metri din lume însă adesea termenul este folosit în sens larg și include și masivul Karakoram, care le conține pe celelalte patru vârfuri de peste 8000 de metri.

În Nepal se află 8 dintre cele mai înalte vârfuri din lume: Mt. Everest (8.848 m), Mt. Kanchenjunga (8.586 m), Mt. Lhotse (8.516 m), Mt. Makalu (8.463 m), Mt. Cho Oyu (8.201 m), Mt. Dhaulagiri (8.167 m), Mt. Manaslu (8.163 m) y Mt. Annapurna (8.091 m). Asta face Nepalul poate cea mai populară țară din lume pentru expediții in Himalaya. În plus, în Nepal se găsesc 1300 de vârfuri de peste 6000 de metri din care 326 sunt deschise pentru escalada, cu vârfuri noi ce se adaugă în fiecare an.

Pe multe dintre aceste vârfuri se organizează expediții comerciale, care sunt accesibile alpiniștilor de toate nivelurile cu ajutorul unui ghid sau Sherpa: Cho Oyu (considerat cel mai ușor 8000miar împreună cu Manaslu), Everest, Ama Dablam, Cholatse, Baruntse, Kanchenjunga, Dhaulagiri.

IDEI DE EXPEDIȚII ÎN HIMALAYA


Expedițiile în Himalaya sunt rezervate alpiniștilor. Fie că vrei să deschizi o nouă rută pe un vârf Himalayan, fie că vrei să urci o ruta deja consacrată pe unul dintre 8000iari sau alte vârfuri de expediție, Descoperă Himalaya te poate ajuta cu partea logistică și administrativă. Chiar dacă vrei să urci în stil alpin, în Nepal, de exemplu, trebuie obținute permise pentru a putea urcă un vârf de peste 5800 de metri. Prin intermediul partenerilor locali, specializați în expediții, ne ocupăm de toată logistica la față locului, ca tu să te poți concentra pe expediție.

Nimic gasit.