ÎȚI TRANSFORMĂM VISELE ÎN REALITATE

Dacă nu îți plac drumurile deja bătătorite de toată lumea, dacă ești curios de tot ce e dincolo de obișnuit și vrei să explorezi, dacă ești un pic curajos, temerar și dornic de aventură, atunci Descoperă Himalaya este pentru tine!.

Cristina fondator Descopera Himalaya

Cristina Podocea

Fondatoarea si coordonatoarea @DescoperaHimalaya

DESCOPErA HIMALAYA


Descoperă Himalaya este un proiect de suflet. Nu este o agenție de turism, ci un spațiu de informare și consiliere turistică. Este un mediu în care oamenii sunt invitați să cunoască Nepalul, Tibetul, Bhutanul și India, și să meargă acolo cu inima deschisă și fără prejudecăți.

Descoperă Himalaya este despre oameni, nu doar despre natură și munți înalți care-ți taie respirația. Oamenii care trăiesc la poalele acestor munți și oamenii care îi urcă. Este despre cultură și tradiții, este despre cum viața s-a orânduit în jurul acestui lanț muntos, cunoscut peste tot în lume. Este despre Nepal, în primul rând, dar și despre Tibet, Bhutan, India și Pakistan.

Descoperă Himalaya este despre tine, cel ce decizi să mergi acolo, să trăiești experiența pe propria-ți piele. Să cunoști tradițiile, să îți depășești prejudecățile și să îți înfrângi limitele fizice și mentale printr-o experiență culturală, spirituală sau fizică.

DE CE SĂ ALEGI DESCOPERĂ HIMALAYA?


100% CALATORII PERSONALIZATE

Împreună cu echipele locale îți vom crea o aventură pe măsură, în funcție de ce îți dorești. Cu experiența pe care o avem de la fața locului îți putem crea un itinerariu personalizat.

SIMPLU ȘI SIGUR

Noi ne ocupăm să creăm itinerariul cel mai potrivit și să angajam ghizi cu experiența. Ne ocupăm de transferuri, cazări și logistica de la fața locului, împreună cu partenerii locali. Tu doar ia-ți rucsacul și vino într-o aventură.

TURSIM RESPONSABIL

Lucrăm exclusiv cu parteneri locali, oferind oportunități de muncă comunității locale și sprijinind dezvoltarea unui turism responsabil. Încurajăm alegerea unor itinerarii mai puțin circulate, pentru a încuraja dezvoltarea omogenă a tuturor zonelor.

GRUPURI MICI

Formăm grupuri mici și păstrăm costurile relativ mici, lucrând cu agenții locale, fără a crea o agenție de turism intermediară, în România. Ai cea mai bună combinație între aventura unei călătorii independente și siguranța unei organizări cu oameni de încredere. În grup mic vei fi ca între prieteni și vei avea o experiență autentică.

ECHIPA


Cristina Podocea

Prima oară am pășit pe cărările himalayene aproape din întâmplare, într-un moment sufletesc tulbure. Am simțit atunci o legătură deosebită cu aceste meleaguri. Ceva din energia de aici m-a atras și m-a fascinat și mi-am dorit să cunosc în profunzime locurile în care destinul m-a adus.

Fondatoarea Descopera Himalaya, Cristina Podocea, Everest
Aventura, Drumetie, Munte

În ultimii ani, mai bine de jumătate din fiecare an mi-am petrecut-o în Nepal: punând umărul la organizarea unor experiențe deosebite aici, pentru turiști, explorând pe cont propriu diverse
rute și comunități, lucrând cu Inside Himalayas la numeroase articole (le puteți citi aici, în limba engleză) și implicându-mă în proiecte sociale locale împreună cu Volunteer Society Nepal și cu Nepal Educab.

Am ajuns să cunosc o parte din cultura, obiceiurile, oamenii de aici.

Fiind pasionată de munte, în special alpinism și drumeție, mi-am făcut “tabăra de bază” în Chamonix, în inima Alpilor, unde mă pot antrena pentru expedițiile în Himalaya.

Dincolo de munte, iubesc oamenii, culturile, călătoriile și comunitățile. Când am călătorit sau am organizat călătorii, am avut în centrul atenției turismul responsabil, susținerea comunității locale și explorarea dincolo de rutele cunoscute, în stil de aventură.

Cu un suflet de explorator, am petrecut săptămâni la rând în diverse văi din Himalaya, uneori campând, alteori dormind la localnici acasă, în zone puțin umblate de turiști.

Pe lângă aventurile din Nepal, am explorat Japonia timp de 2 luni, la pas, cu rucsacul în spate și făcând ascensiuni în Alpii Japonezi dar și urcat muntele Fuji.

Am bătut văile, munții și fijordurile Noii Zeelande timp de 2 luni, am făcut numeroase ascensiuni în Alpi, Pirinei, Carpați, Caucaz. Am urcat două vârfuri de peste 6000 de metri, unul de peste 5000 de metri și nenumărate alte vârfuri, unele mai tehnice altele mai puțin.

Îmi petrec majoritatea timpului fie într-o aventură în natură/pe munte fie visând și planificând o astfel de aventură.

Îmi place și să scriu, așa că toate textele de pe site îmi aparțin. Îmi doresc mult să împărtășesc frumusețile naturii și ale munților cu
cât mai multe persoane și o fac fie coordonând drumeții fie prin articolele pe care le scriu sau prin fotografii.

COLABORATORI LOCALI


Proiectul DescoperăHimalaya nu ar putea exista fără colaboratorii locali: agențiile locale, coordonatori, ghizi, porteri și prieteni.

Basu Panday este managerul agenției de turism Nepal Social Treks and Expeditions și principalul partener local pentru rutele de trekking și vârfurile de 6000 de metri.

Pe Basu l-am cunoscut în 2014, când am făcut parte dintr-un grup de turiști al căror ghid a fost el. A fost atât de simplu și umil încât nici nu am bănuit atunci că el nu era doar un ghid, ci chiar managerul companiei. Ulterior, când am revenit în Nepal pe cont propriu, ne-am împrietenit și mi-a spus povestea sa de viață. A început acum mulți ani, pe vremea când era doar un cărăuș (porter). Muncind din greu și, mai ales, văzând potențialul de dezvoltare turistică al Nepalului, a reușit să creastă, personal și professional. A învățat limba engleză bine, a studiat pentru a deveni ghid și apoi s-a străduit să pună pe picioare propria agenție de turism, prin care să promoveze Nepalul și să dea de muncă co naționalilor săi, folosindu-și contactele deja adunate.

Nu a uitat de unde a plecat, de aceea își păstrează modestia și buna dispoziție în fața oricărei situații. O sa vă molipsească și pe voi cu jovialitatea lui, încă de la primul contact!

Echipa, partener local