CĂLĂTORIILE CULTURALE ÎN HIMALAYA


Te pasionează culturile asiatice? Îți dorești să afli mai multe despre budism, hinduism, festivaluri, credințe și spiritualitate? Atunci, călătoriile culturale în Himalaya sunt potrivite pentru tine.

Pornind de la principalele temple și simboluri, pătrundem adânc în cultură locală, oferind sugestii de locații mai puțin cunoscute turiștilor, însă reprezentative pentru localnici . Acest gen de călătorii culturale sunt potrivite și pentru familii cu copii, căci ce mod mai bun de a învăța copiii despre geografie, istorie și obiceiuri diferite, decât arătându-le?

Fiind vorba de Himalaya, majoritatea călătorilor vin aici pentru drumeții sau ascensiuni. Totuși, o atracție majoră o reprezintă cultura extrem de diversă a acestui colț de lume.

NEPAL – OBICEIURI ȘI TRADIȚII VARIATE

Nepalul este o țară care, deși redusă că suprafață, conține o varietate mare de culturi și activități. Se estimează undeva la 62 de grupuri etnice, fiecare cu propriile obiceiuri și propria limbă.  De la agitația și începutul de modernitate din  Kathmandu, la temple, stupe, o îmbinare armonioasă de Hinduism și Budism, sate cu puternică influență Indiană în Sud până la sate cu  puternică influență tibetană în nord, în Himalaya. Cultura Sherpa este predominantă în Himalaya în timp ce elementele Indiene domină regiunile joase, tropicale, din sud.

Pentru mai multe informații practice despre călătoriile culturale în Himalaya Nepaleză, consultă și ghidul nostru despre Nepal.

TIBET – CĂLĂTORIE PE TĂRÂMUL BUDISMULUI

Este una dintre cele mai religioase țări budiste, cu 1 din 6 bărbați fiind călugăr. În plus, Dalai Lama, conducătorul Tibetului, este figura asociată budismului internațional. A fugit în exil în 1959, după ce China a preluat controlul Tibetului. În prezent, Tibetul este o regiune autonomă parte a Chinei. Asta a dus și la o transformare a țării, o parte din tradiții și mănăstiri fiind distruse în momentul ocupației chineze. Totuși, rămân impresionante temple și mănăstiri, în special în Lhasa, începând cu minunatul palat Potala, fosta reședința a lui Dalai Lama.

Pentru mai multe informații practice despre călătoriile culturale în Himalaya Tibetană, consultă și ghidul nostru despre Tibet.

BHUTAN – CĂLĂTORIE PE TĂRÂMUL FERICIRII

Cel puțin conform Business Week, care clasează Bhutanul pe locul 8 după indicele de fericire al populației și pe primul loc printre țările din Asia. Bhutanul este o țară neobișnuită: nu a fost niciodată colonizată,  deși situată pe Drumul mătăsii între Tibet și India, și-a păstrat o cultură și o identitate proprii, și este țara care a creat noțiunea de indice al fericirii populației. Așadar, Bhutanul are propria metodă de a măsura indicele fericirii, având grijă de cetățenii săi, păstrându-și identitatea culturală și protejându-și mediul. Totodată, bhutanezii, majoritar budiști, consideră budismul nu o religie ci o filozofie de viață pe care o aplică zi de zi.

Pentru mai multe informații practice despre călătoriile culturale în Himalaya Bhutaneza, consultă și ghidul nostru despre Bhutan.