CIRCUIT CULTURAL BHUTAN

 


PREȚ

1.290 EUR / Persoana

DURATA

5 Zile

ALTITUDINEA MAXIMĂ

2.250 m

DIFICULTATE

Ușor

PERIOADA POTRIVITĂ

Martie - Iunie / Octombrie - Decembrie

MĂRIMEA GRUPULUI

6-10 Persoane

Circuitul cultural Bhutan este o călătorie în timp printr-un teritoriu misterios, legendar și foarte puțin cunoscut, cu natură pură și tradiții străvechi.

Sub denumirea de „Tărâmul Fericirii Ascunse” Bhutanul este o țară care își protejează cu fermitate cultura și tradițiile si este renumit pentru măsurarea Fericirii Naționale Brute (PNB), spre deosebire de Produsul Intern Brut (PIB).

Calatorie buclturala in Bhutan - traditii locale

CIRCUIT CULTURAL BHUTAN


Călătorie în Bhutan, o călătorie în trecut

Formula noastră de călătorie de 5 zile combină vizita celor mai importante mănăstiri și temple din țară cu peisajele minunate ale Văii Paro și face din călătoria în Bhutan o experiență unică și de neuitat. Călătoria începe în Paro, orașul care leagă Bhutanul de lumea exterioară. Paro este un oraș istoric situat în valea căreia îi dă numele, o vale înconjurată de câmpuri extinse de orez.

Singura țară fără semafoare

Continuăm cu o vizită la Thimphu, singura capitală din lume care nu are semafoare. Este un oraș liniștit, înconjurat de munți, văi și râuri. Petreceți o noapte în Thimpu, unde vizitați mai multe temple și clădiri istorice. După-amiaza ne întoarcem la Paro, unde petrecem noaptea. A doua zi vizitam unul dintre cele mai spectaculoase temple din lume, Cuibul Tigrului, Taktshang. Călătoria în Bhutan este, fără îndoială, o experiență intensă și diferită între munți, mănăstiri, tradiții și festivități.

Cel mai bun moment pentru circuitul cultural către Bhutan

Deși este o destinație pe tot parcursul anului, cele mai bune condiții meteorologice pentru a călători în Bhutan sunt din martie până în iunie și din octombrie până în decembrie. Desigur, lunile iunie, iulie și august sunt când este cel mai puțin recomandat să călătoriți în Bhutan, deoarece este sezonul musonilor. Dacă nu ești o persoană rece, o perioadă bună poate fi din decembrie până în martie, când atmosfera este mult mai stabilă și sunt mai puțini turiști. Pe scurt, clima este foarte asemănătoare cu cea din Nepal.

Dacă vrei să vezi toate excursiile culturale pe care le poți face în Himalaya, dă clic aici.

ITINERARIUL CIRCUITULUI CULTURAL BHUTAN


Sosire pe aeroportul Paro. Zi de vizitare a obiectivelor turistice și excursie de după-amiază la Thimphu. Călătoria durează aproximativ 1 oră. După terminarea formalităților de la aeroport vom vizita mai întâi Muzeul Național, care este promotorul culturii și istoriei Bhutaneze. Apoi vom merge să vedem mănăstirea Kitchu, una dintre cele mai vechi, construită în secolul al VII-lea. După vizite am plecat într-o excursie la Thimphu. Check in la hotel. Noapte în Thimpu.

Dimineata dupa micul dejun vizitam capitala Bhutanului. Începe cu muzeul Royal Heritage unde poți vedea stilul de viață pur al bhutanezilor. Apoi vizitați Institutul 13 de arte și meserii. Cele două obiective principale ale Institutului sunt: ​​a) păstrarea și promovarea artelor și meșteșugurilor tradiționale și b) crearea de oportunități de muncă pentru grupul defavorizat al societății. Continuăm cu vizita la templul Chorten care a fost construit în memoria celui de-al treilea rege al Bhutanului, Majestatea Jigme Dorji Wangchuk.

Apoi, vizitați Templul Changangkha Lhakhang. Este cel mai vechi templu din vale, unde erau ținute animale naționale precum Takin. (mini grădină zoologică). Apoi continuăm cu o vizită la fabrica de hârtie și mănăstirea fortificată Tashichho Dzong, care din 1952 este casa guvernului Bhutanului. Dupa-amiaza ne intoarcem la Paro unde petrecem noaptea.

După micul dejun, vizitați cel mai vechi templu din țară, Taktshang. Pentru a ajunge acolo trebuie să faceți o plimbare de aproximativ 2 ore până la Cuibul Tigrului. Mănăstirea Taktshang este cel mai venerat templu din țară. Templul atârnă literalmente de o stâncă de granit cu vedere la Valea Paro. Aceasta este cea mai recunoscută icoană culturală a Bhutanului.

În 1998 a avut loc un incendiu care a distrus o parte din templu, dar ulterior a fost restaurat. Legenda spune că, în secolul al VIII-lea, marele maestru tantric Guru Rimopche/Padmasambhava (al doilea Buddha) a zburat pe spatele unei tigroașe spre locul unde se află în prezent mănăstirea. Fără îndoială este un loc de mare devotament într-o locație naturală unică. Plimbare dus-intors cu vizite in jur de 5 ore. După-amiază liberă. Noapte la hotel in Paro.

Astăzi ne luăm rămas bun de la Bhutanul magic. Dupa ce luam micul dejun la hotel, plecam spre aeroportul Paro. Zborul este dimineața. Din moment ce zburați peste cel mai înalt lanț muntos din lume, trebuie să aveți condiții perfecte.

Călătoria durează o oră. Zborul este o aventură, pentru că se pot vedea cei mai înalți munți din lume. Cel mai bun loc în avion este în fereastra din stânga. Transfer hotel Kathmandu. După-amiază liberă. Cazare hotel Kathmandu.

După micul dejun la hotel, plecare spre aeroport sau conexiune către un alt tur.

*Itinerariul poate varia față de această propunere, în funcție de condițiile meteo, teren sau alte situații neprevăzute. Ghidul va adapta programul pentru a fi cât mai aproape de ce s-a stabilit inițial. Prețul include ghid nepalez vorbitor de limba engleză.

CE ESTE INCLUS

ÎN ORAȘ:
 • Toate transferurile
 • Cameră dublă și mic dejun la hotel de 3*in Kathmandu
 • Pnesiune completain Bhutan
 • Tururile ghidate cu biletele de acces, conform programului

CE NU ESTE INCLUS

 • Viza pentru Bhutan (50 EUR)
 • Zborurile internaționale și catre Paro (aprox 450 EUR);
 • Mesele care nu sunt explicit descrise în program
 • Supliment pentru cameră individuală 50 EUR
 • Asigurare medicală de călătorie
 • Cheltuieli personale cu mâncare, băutură, WIFi,
 • Bacșișurile pentru ghid
 • Cheltuieli neprevăzute provocate de situații neprevăzute sau de forță majoră precum, dar nelimitandu-se la: vremea nefavorabilă, anulări de zboruri sau cataclisme naturale;
 • Orice serviciu care nu este specificat în secțiunea de "servicii incluse".
No testimonials were found.

EȘTI GATA SĂ PORNEȘTI ÎN AVENTURĂ?IATĂ CE TREBUIE SĂ FACI 


1. Arată-ți interesul
2. Te contactăm și stăm de vorbă
3. Îți cumperi zborurile
4. Plătești un avans