TREKKING ÎN ALTE REGIUNI DIN NEPAL


Dincolo de Annapurna și Everest, cele mai cunoscute regiuni de drumeție din Himalaya, se poate face trekking în alte regiuni din Nepal. Câteva dintre zonele mai puțin frecventate, sunt Langtang, Manaslu și Mustang însă exista și alte regiuni, încă și mai puțin cunoscute, sălbatice, însă extrem de frumoase și spectaculoase.

Kanchenjunga este o astfel de regiune, în Estul Nepalului, mai greu accesibilă și restricționată (se poate călători aici doar în grup de minim două persoane însoțite de un ghid nepalez). Ruta este minunată și ajunge în tabăra de bază a vârfului Kanchenjunga (8.586m) al treilea cel mai înalt din lume.
Circuitul Dhaulaghiri este o drumeție cu caractristici de expediție. Este recent deschisă turiștilor și deloc ușoară, presupunând câteva zile de campat pe ghețar.
Rolwaling, este o vale apropiată de Valea Khumbu dar despărțită de aceasta de trecătoarea Tashi Lapcha de 5750m peste care puțini se încumetă. Valea însă poate fi străbătută și din capătul opus și se termină cu cel mai mare lac glaciar din Nepal: Tsho Rolpa.
O alta zona puțin frecventată însă deosebit de frumoasa este zona Dolpa, cu frumosul lac Dolpo.

Dacă iți dorești o experiență autentică în Nepal, dacă iți dorești să explorezi sate izolate din Himalaya, dacă ai curajul de a părăsi drumurile bine bătătorite și de a explora, atunci ar trebui să te orientezi către una dintre aceste regiuni, care sunt puțin străbătute de turiști.

TREKKING ÎN ALTE REGIUNI DIN NEPAL ÎN IMAGINI


Nimic gasit.

ALTE REGIUNI DE TREKKING ÎN NEPAL