TREKKING IN REGIUNEA ANNAPURNA ȘI MUSTANG


Parcul Național Annapurna este cea mai mare zonă protejată a Nepalului, ocupând o suprafață de 75000 de metri pătrați. Așadar, nu este de mirare că majoritatea turiștilor aleg să facă trekking in regiunea Annapurna și Mustang. Găsești aici zeci de opțiuni de drumeție de la 3 zile până la trei săptămâni.

Masivul Annapurna are un vârf de peste 8000 de metri, Annapurna I (8.091m), al 10-lea cel mai înalt vârf din lume și având cea mai mare rată a mortalității. Cu alte 13 vârfuri peste 7000 de metri și 16 peste 6000 de metri și aflându-se în vecinătatea altui optmiar, Dhaulagiri (8.167m), este lesne de înțeles de ce circuitul Annapurna este considerat unul dintre cele mai frumoase rute de trek din lume. Tot parte din regiunea Annapurna si Mustang este și vârful “Fishtail” (“Coadă de peste” sau “Macchapucchre” ) unul dintre cele mai fotografiate vârfuri din lume și cu o silueta ce nu poate fi confundată. Este considerat munte sacru și sunt interzise ascensiunile pe el.

TREKKING IN REGIUNEA ANNAPURNA ȘI MUSTANG ÎN IMAGINI


RUETELE DE TREKKING DIN REGIUNEA ANNAPURNA SI MUSTANG

Cele mai populare drumeții din regiunea Annapurna și Mustang sunt circuitul Annapurna, Sanctuarul Annapurnei (sau tabăra de baza a Annapurnei – ABC), Jomsom sau ruta Mustangului de Jos și Ghandruk Poon Hill (pentru cei ce vor să privească splendoarea masivului, fără a se supune riscurilor atitudinii).

Totuși, în fiecare an se deschid noi rute, căci oamenii caută din ce în ce mai mult zonele mai puțin turistice și mai sălbatice. Mardi Himal și Kopra Danda sunt alternative mai puțin comerciale la tabăra de baza a Annapurnei și PoonHill. De la tabăra lui Mardi Himal vei avea cea mai frumoasă priveliște asupra vafului Macchaucchre (FishTail).

Traversarea Annapurnei prin trecătoarea Mesokanto de la Lacul Tilicho este o ruta mai puțin cunoscută prin care se evita trecătoarea Thorong La 55.614m. Totuși această ruta de trekking necesită un ghid sau cunoștințe avansate de orientare, și o noapte de campare.

Mustangul de Sus este o zona protejată unde puțini ajung, și din cauza permisului extrem de scump (500USD/persoană/săptămâna), însă este foarte apropiată de Tibet (ca peisaj și cultură) și conservă tradițiile de zeci de ani. Până în 1950 era încă un regat separat de Nepal, cu capitala la Lo Manthang.

Punctul de plecare pentru toate drumețiile din zona Annapurna este Pokhara, al doilea cel mai mare oraș al Nepalului și considerat de mulți cel mai frumos oraș din Nepal. Un oraș relaxat, boem, așezat pe malul lacului Phewa. Mulți aleg să petreacă mai multe zile aici decât în zgomotosul Kathmandu. Plimbările pe lac, priveliștile minunate asupra masivului Annapurna și zborurile cu parapanta, fac din acest oraș de munte un paradis pentru iubitorii de aventură dar și de relaxare și natură.

Circuitul Annapurna
Incepand cu 1200 EUR / 16 zile
5 ★★★★★

ALTE REGIUNI DE TREKKING ÎN NEPAL