TABĂRA DE BAZĂ EVEREST (Everest Base Camp)


PREȚ

1.490 EUR / Persoana

DURATA

16 Zile

ALTITUDINEA MAXIMĂ

5.560 m

DIFICULTATE

Medie - Intensa

PERIOADA POTRIVITĂ

Octombrie - Mai

MĂRIMEA GRUPULUI

6-8 Persoane

Everestul este muntele despre care a auzit toată lumea. Este cel mai înalt din lume (8848m) și, din acest motiv, fascinează. Mulți iubitori ai muntelui își doresc să ajungă pe vârful lui însă cerințele fizice și chiar cele financiare, limitează numărul celor care și reușesc să facă asta.

Însă, oricine poate ajunge până la tabăra de bază Everest. Oricine are o condiție fizică cât de cât bună și este dispus să meargă timp de 12-14 zile cu rucsacul în spate, printre gigatii lumii, dormind în case de oaspeți, uneori fără apă caldă, și înfruntând efectele altitudinii.

Ruta la tabăra de bază Everest (Everest Base Camp) este una dintre rutele pe care mulți oameni își doresc să o parcurgă cel puțîn o dată în viață. Este de înțeles. Să ai ocazia să mergi până la poalele celui mai înalt munte din lume, nu e puțin lucru. Deși ruta nu este una tehnică, să ajungi până la 5364 de metri presupune un efort destul de mare pentru organism, din cauza lipsei oxigenului la altitudini ridicate.

trekking everest base camp in Nepal

DETALIILE DRUMEȚIEI LA TABĂRA DE BAZĂ EVEREST (EBC)


DESCRIEREA REGIUNII

Ruta șerpuiește de-a lungul văii Khumbu, trecând prin sate Sherpa, unde încă se mai păstrează tradițiile seculare. Influențele culturale sunt în principal tibetane, iar zona este buddhistă, așa că vei vedea peste tot coloratele stegulețe cu rugăciuni, stupe și mănăstiri. Vei merge pe urmele alpiniștilor pioneri care au deschis ruta:Neozeelandezul Sir Edmund Hillay și Sherpa-ul său Tenzing Norgay care au realizat prima ascensiune reușită pe Everest în 1953.

Regiunea Everest este cea mai populară, din Nepal Acest lucru are avantajul că infrastructura este mai bine dezvoltată decât în alte regiuni. Itinerariul propus este de 16 zile. Acesta însă se poate personaliza în funcție de dorințele tale.

PARCUL NAȚIONAL SAGARMATHA

Parcul Național Sagarmatha a fost creat în 1976 iar în 1979 a devenit primul parc național declarat Patrimoniu UNESCO. Nu este de mirare că majoritatea turiștilor aleg să facă trekking în regiunea Everest. În capătul văii Khumbu, principala vale a parcului, se află vârful Everest (8.848m) – cel mai înalt punct al Planetei. Spre deosebire de Parcul Național Annapurna, care conține toate formele de relief și vegetație, aproape 70% din suprafața parcului Sagarmatha se află la peste 5.000 de metri și este formată din munți acoperiți de ghețari, roca, lacuri și vai glaciare.

Ruta oferă priveliști minunate nu doar asupra vârfului Everest, ci și asupra altor vârfuri cunoscute și extrem de frumoase, dintre care altre trei vârfuri de peste 8000m: Vf Lhotse (8516m), Vf. Makalu (8485m)și Vf. Cho-Oyu (8201m) și două vârfuri extrem de frumoase prin formă lor, însă dificile: Vf Pumori (7161m), Vf Ama Dablam (6812m).

CELE MAI POPULARE DRUMEȚII DIN MASIVUL EVEREST

Ruta clasică către tabăra de bază a Everestului (EBC) este cea mai populară și cea mai umblată. Dacă ai mai multe zile la dispoziție, vrei să te îndepărtezi de mulțime și vrei să vezi peisaje absolut fabuloase, poți alege una dintre rutele alternative cum ar fi ruta celor 3 pasuri (3 High Passes) sau ruta ce trece pe la lacurile Gokyo.

Dacă ai un pic de experiență alpină și de altitudine, poți încerca și una dintre expedițiile pe unul dintre vârfurile de peste 6000 de metri din zonă: Lobuche, Island Peak sau Mera Peak.

Dacă vrei să descoperi o vale cu adevărat sălbatică, alege să parcurgi valea Hinku, ce urcă către vârful Mera. Vei vedea foarte puțini turiști și o vegetație sălbatică. De aici, poți decide să traversezi pasul Amphu Lapcha (un pas ce urcă la peste 6000 de metri și este destul de tehnic) și să revii în Valea Khumbu.

Dacă îți dorești o experiență autentică și aventuroasă hai să vorbim!

CÂND SĂ MERGI?

Cea mai bună perioadă pentru a merge în Nepal, în general, este din Octombrie până în Aprilie.

Înainte de a porni la drum, aruncă o privire și pe lista de echipament recomandat pentru o drumeție în himalaya.

ITINERARIU


O zi de acomodare cu zumzetul Thamelului (centrul turistic al orașului Kathmandu). Se pun la punct ultimele detalii pentru trekking și permisele. Cina este oferită într-un restaurant tradițional. Cazare la hotel de 3*

Se vizitează muzeul Sherpa sau școala construită de Edmund Hillary

Drumul până în Kathmandu poate fi lung, în funcție de trafic. După-amiaza în Kathmandu este liberă. Cazarea se face la hotel de 3*.

După micul dejun fie se face transfer la aeroport fie se poate începe un alt tur. Depinde de cât timp aveți la disposiție.

*Itinerariul poate varia față de această propunere, în funcție de condițiile meteo, teren sau alte situații neprevăzute. Ghidul va adapta programul pentru a fi cât mai aproape de ce s-a stabilit inițial. Prețul include ghid nepalez vorbitor de limba engleză.

CE ESTE INCLUS

ÎN ORAȘ:
 • Toate transferurile
 • Zbor intern Kathmandu - Lukla și retur
 • Cameră dublă și mic dejun la hotel de 3*
 • O cină tradițională în Kathmandu
 • Consiliere pentru pregătirea drumeției
PE DURATA DRUMEȚIEI:
 • Cazare și 3 mese pe zi în case de oaspeți (tea houses) în limita unui fel de mâncare principal / masă și ceai/cafea (se pot plăti suplimentar băuturi și mâncăruri altele decât cele incluse) ;
 • Ghid montan local, vorbitor de limba engleză;
 • Toate permisele de trekking și de intrare în parcurile naționale;
 • Cărăuși (pot căra maxim 25 de kg;
 • Kit de prim ajutor;
 • Se poate facilita închirierea echipamentului tehnic (de exemplu sac de dormit).

CE NU ESTE INCLUS

 • Viza și taxele de aeroport;
 • Zborurile internaționale în și din Nepal;
 • Mesele care nu sunt explicit descrise în program
 • Supliment pentru cameră individuală în oraș: 40 EUR
 • Asigurare medicală de călătorie și asigurare medicală pentru activități montane ce include evacuarea cu elicopterul (obligatorii)
 • Cheltuieli personale cu mâncare, băutură, WIFi, telefon, dușuri cu apă caldă, încărcarea telefonului sau a bateriilor externe;
 • Bacșișurile pentru ghid și cărăuși (50-100 Eur)
 • Cheltuieli neprevăzute provocate de situații neprevăzute sau de forță majoră precum, dar nelimitandu-se la: vremea nefavorabilă, anulări de zboruri sau cataclisme naturale;
 • Orice serviciu care nu este specificat în secțiunea de "servicii incluse".
No testimonials were found.

EȘTI GATA SĂ PORNEȘTI ÎN AVENTURĂ?IATĂ CE TREBUIE SĂ FACI 


1. Arată-ți interesul
2. Te contactăm și stăm de vorbă
3. Îți cumperi zborurile
4. Plătești un avans